Acerola BIO

Acerola BIO 17% 500mg x 100 tabletek
Malpigia granatolistna (Malpighia glabra), inaczej acerola, bądź wiśnia z Barbados jest to gatunek rośliny z rodziny malpigiowatych. Charakteryzuje się ciemnozielonymi liśćmi oraz małymi czerwonymi, lekko spłaszczonymi owocami, które mają soczysty miąższ i bardzo kwaśny smak. To ze względu na owoce jest tak popularna na całym świecie.
Zawarta naturalna witamina C w suplemencie diety Acerola BIO 17% 500mg x 100 tabletek odgrywa bardzo ważną rolę w naszym organizmie:
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
- przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym
- przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym
- zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego
- przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
Składniki: Ekologiczny suszony koncentrat soku z owoców Aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość 17% naturalnej witaminy C, substancja wypełniająca: błonnik akacjowy BIO, celuloza mikrokrystaliczna.
100 tabletek x 500mg
Kraj pochodzenia – Francja.
cena 39,99 zł