Maca BIO

Maca BIO w proszku 200g

Maca jest małym warzywem korzeniowym uprawianym na wysokościach ponad 3500m n.p.m. w peruwiańskich Andach, gdzie jest bardzo popularna wśród rdzennej ludności. Tradycyjnie stosowana w żywności przez tubylców od wieków, jako wsparcie w zwiększeniu energii, wytrzymałości i płodności. Aktualnie maca jest zaliczana do kategorii superżywności.

Maca (Lepidium Meyenii) wspomaga układ hormonalny, jest wsparciem w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii. Maca pomaga utrzymać optymalną wytrzymałość i witalność oraz stanowi wsparcie aktywności fizycznej i umysłowej.

Maca jest źródłem witaminy B6, potasu, wapnia, miedzi, białka, błonnika pokarmowego.

Witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego, przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej i utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

Miedź pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji włosów i skóry oraz w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie.

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.

Składniki: Ekologiczny mielony korzeń macy (Lepidium meyenii) 100%.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 66 porcji (łyżeczek)

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Masa netto 200g

Kraj pochodzenia – Peru.

cena 13,99 zł

Zobacz w sklepie