Moringa BIO
Moringa BIO w proszku 42g
Moringa Olejodajna, czy też drzewo chrzanowe, występujące na terenie Indii, Afryki, Azji południowo-wschodniej. Osiąga wysokość do 10m i charakteryzuje się 1-2 cm jasnozielonymi, zaokrąglonymi na wierzchołku listkami.
Moringa Olejodajna jest źródłem białka, błonnika pokarmowego, witaminy C, żelaza, fosforu.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.
Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek oraz kości.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Składniki: Ekologiczny sproszkowany liść moringi olejodajnej (Moringa oleifera) 100%.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku lub dodawać jako składnik sałatek oraz innych potraw.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek).
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Wartość odżywcza | W 100g | RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1538kJ/362kcal | 18% |
Tłuszcz | 6,57g | 9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4g | 12% |
Węglowodany | 52g | 20% |
w tym cukry | 5,7g | 6% |
Błonnik | 25,5g | – |
Białko | 23,5g | 47% |
Sól | 0,65g | 11% |
Witamina C | 33mg | 41% |
Ryboflawina (Witamina B2) | 2,11mg | 151% |
Niacyna | 9,8mg | 61% |
Potas | 782mg | 39% |
Wapń | 1343mg | 168% |
Fosfor | 1330mg | 190% |
Magnez | 240mg | 64% |
Żelazo | 40,8mg | 291% |
*RWS – Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej. |
Masa netto 42g
Kraj pochodzenia – Indie.
cena 7,49 zł