Maca BIO w proszku 42g

Maca jest małym warzywem korzeniowym uprawianym na wysokościach ponad 3500m n.p.m. w peruwiańskich Andach, gdzie jest bardzo popularna wśród rdzennej ludności. Tradycyjnie stosowana w żywności przez tubylców od wieków, jako wsparcie w zwiększeniu energii, wytrzymałości i płodności. Aktualnie maca jest zaliczana do kategorii superżywności.

Maca (Lepidium Meyenii) wspomaga układ hormonalny, jest wsparciem w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii. Maca pomaga utrzymać optymalną wytrzymałość i witalność oraz stanowi wsparcie aktywności fizycznej i umysłowej.

Maca jest źródłem m.in.: białka, potasu, wapnia, żelaza.

Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.

Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Składniki: Ekologiczny mielony korzeń macy (Lepidium meyenii) 100%.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek).

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wartość odżywcza W 100g RWS*
Wartość energetyczna 1526kJ/359kcal 18%
Tłuszcz 0,9g 1,3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g 1,5%
Węglowodany 76g 29%
w tym cukry 30,5g 34%
Błonnik 7g
Białko 11,5g 23%
Sól 0,22g 3,7%
Potas 1559mg 78%
Wapń 3515mg 439%
Żelazo 8mg 57%
*RWS – Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.

Masa netto 42g

Kraj pochodzenia – Peru.

cena 5,49 zł

Zobacz w sklepie