Burak BIO w proszku 42g

Burak to warzywo, który za swoje bogate właściwości jest ceniony od wieków. Do dnia dzisiejszego jest wykorzystywany w codziennej diecie, pod wieloma postaciami.
Ekologiczny sproszkowany burak jest źródłem wielu witamin i minerałów, m.in.: witaminy C, potasu, żelaza, magnezu, błonnika pokarmowego.

Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych.

Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.

Składniki: Burak sproszkowany BIO (Beta Vulgaris) 100%.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek).

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wartość odżywcza W 100g RWS*
Wartość energetyczna 1405kJ/339kcal 17%
Tłuszcz 0,7g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g 0,5%
Węglowodany 60,4g 23%
w tym cukry 60,4g 67%
Błonnik 18g 72%
Białko 11g 22%
Sól 1,04g 17%
Witamina C 72mg 90%
Potas 2932mg 147%
Magnez 144mg 38%
Wapń 122mg 15%
Fosfor 317mg 45%
Żelazo 6,4mg 46%
Cynk 2,57mg 26%
*RWS – Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.

Masa netto 42g

Kraj pochodzenia – Egipt.

cena 7,99 zł

Zobacz w sklepie