Baobab BIO w proszku 42g

Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje z suszonego miąższu owoców baobabu. Roślina ta stanowi ważny element diety w krajach Afryki od setek lat. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem.

Baobab jest źródłem witaminy C, potasu, wapnia, magnezu, błonnika pokarmowego.

Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych.

Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.

Składniki: Ekologiczny miąższ owoców baobabu (Adansonia digitata) 100%.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. 1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek).

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wartość odżywcza W 100g RWS*
Wartość energetyczna 932kJ/225kcal 11%
Tłuszcz 0,3g 0,5%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g 0%
Węglowodany 31g 12%
w tym cukry 25g 28%
Błonnik 46g
Białko 2g 4%
Sól 0,03g 0,5%
Witamina C 296mg 370%
Potas 1990mg 99,5%
Magnez 167mg 45%
Wapń 286mg 36%
*RWS – Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.

Masa netto 42g

Kraj pochodzenia – Senegal.

cena 7,49 zł

Zobacz w sklepie