Kawa Arabica mielona + Cordyceps BIO 252g

Kawa Arabica mielona + Cordyceps BIO 252g

Kawa Arabica mielona + Cordyceps BIO 252g

BeOrganic Coffee & Fungi to unikalne połączenia mielonej kawy Arabica z ekstraktami grzybów, standaryzowanymi na zawartość charakterystycznych dla nich substancji aktywnych.

Charakterystyka produktu:

Wykorzystana do produktu została ekologiczna mielona kawa Arabica, która pochodzi z peruwiańskich terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne.
 
Kawa Arabica mielona + Cordyceps BIO 252g
 
Dodatkiem w produkcie jest ekologiczny ekstrakt z owocników Cordyceps (Cordyceps sinensis) standaryzowanego na:
 
Kawa Arabica mielona + Cordyceps BIO 252g
 

  • 100% składników pochodzenia ekologicznego
  • Brak dodatków technologicznych i smakowych
  • Nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dzięki czemu stanowi produkt odpowiedni dla wegan.
  • Opakowanie 252g = 24 porcji po 10,5g
  • Zamykanie torebki strunowe boczne, dzięki czemu opakowanie można wielokrotnie otwierać i szczelnie zamykać
  • Kawa w połączeniu z dodatkiem ekstraktu z grzybów, daje unikalny i ciekawy smak

 
Składniki:
ekologiczna kawa Arabica mielona (95%), ekologiczny ekstrakt z owocników maczużnika chińskiego (Cordyceps sinensis) (5%) – standaryzowany na 30% polisacharydów, 7% kwasu kordycepsowego, 0,5% adenozyny.

Wartość odżywcza W 100g
Wartość energetyczna 79 kJ / 19 kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 42g
w tym cukry 0g
Białko 15g
Sól 0g
 

Sposób przygotowania:
2,5 miarki (10,5g) zalać ok. 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (98°C) i odczekać 4-8 min.

Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.

 

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.

Data minimalnej trwałości jest numerem partii. Widoczna na tylnej etykiecie.

Masa netto 252g

cena 59,90 zł

Zobacz w sklepie

 

Czym jest Cordyceps?

Cordyceps chiński lub inaczej maczużnik chiński (Cordyceps sinensis) to gatunek pasożytniczego grzyba. W odróżnieniu od innych dobroczynnych azjatyckich grzybów, nie porasta drzew, lecz występuje w ziemi. Jego główną pożywkę stanowią znajdujące się tam larwy ćmy, które maczużnik najpierw atakuje, zajmuje i zabija, a następnie czerpie z nich składniki odżywcze potrzebne do rozwoju.

Naturalny obszar występowania cordycepsu to wysoko położone tereny gór Nepalu i Tybetu. Surowe warunki klimatyczne oraz czyste środowisko sprawiają, że grzyb ten obfituje w dobroczynne dla organizmu substancje, a jego zastosowanie w azjatyckich systemach tradycyjnej medycyny sięga setek lat wstecz. Główne składniki aktywne, którym przypisuje się prozdrowotne właściwości tego grzyba, to m.in.: kwas kordycepsowy oraz adenozyna. Poza tym, podobnie do innych prozdrowotnych grzybów, cordyceps zawiera również polisacharydy.