Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g

Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g
BeOrganic Coffee & Fungi to unikalne połączenia mielonej kawy Arabica z ekstraktami grzybów, standaryzowanymi na zawartość charakterystycznych dla nich substancji aktywnych.
Charakterystyka produktu:
Wykorzystana do produktu została ekologiczna mielona kawa Arabica, która pochodzi z peruwiańskich terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne.
Dodatkiem w produkcie jest ekologiczny ekstrakt z owocników Chaga (Inonotus obliquus), standaryzowany na:
- 100% składników pochodzenia ekologicznego
- Brak dodatków technologicznych i smakowych
- Nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dzięki czemu stanowi produkt odpowiedni dla wegan.
- Opakowanie 252g = 24 porcji po 10,5g
- Zamykanie torebki strunowe boczne, dzięki czemu opakowanie można wielokrotnie otwierać i szczelnie zamykać
- Kawa w połączeniu z dodatkiem ekstraktu z grzybów, daje unikalny i ciekawy smak
Składniki:
ekologiczna kawa Arabica mielona (95%), ekologiczny ekstrakt z owocników błyskoporka podkorowego (Inonotus obliquus) (5%) – standaryzowany na 30% polisacharydów, 20% beta glukanów, 5% polifenoli, 2% triterpenów.
Wartość odżywcza | W 100g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 79 kJ / 19 kcal | |
Tłuszcz | 0g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | |
Węglowodany | 42g | |
w tym cukry | 0g | |
Białko | 15g | |
Sól | 0g | |
Sposób przygotowania:
2,5 miarki (10,5g) zalać ok. 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (98°C) i odczekać 4-8 min.
Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.
Data minimalnej trwałości jest numerem partii. Widoczna na tylnej etykiecie.
Masa netto 252g
cena 59,90 zł
Czym jest Chaga?
Chaga, czyli Błyskoporek podkorowy (Inonotus obliquus) to gatunek grzybów rosnących na pniach liściastych drzew, zbierany zazwyczaj z kory brzozowej. Pomimo, że jego naturalnym obszarem występowania jest duża część półkuli północnej, to w wielu miejscach gatunek uznawany jest za zagrożony, ze względu na kurczenie się naturalnych obszarów siedliskowych. Jednym z najlepiej zachowanych regionów występowania są dziewicze rejony Syberii we wschodniej Azji, gdzie od wielu lat grzyby Chaga, zgodnie z tradycyjnymi recepturami ludowej medycyny, wykorzystywane są przez miejscową ludność do przygotowywania zdrowotnych wywarów. Miejscowa ludność uznaje, że chaga jest najsilniejszym antyoksydantem wśród roślin. Cenione od dawna właściwości prozdrowotne Chaga wynikają z obecności wielu czynnych biologicznie składników, takich jak m.in.: polisacharydy, beta glukany, polifenole, triterpeny.