Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g

Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g

Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g

BeOrganic Coffee & Fungi to unikalne połączenia mielonej kawy Arabica z ekstraktami grzybów, standaryzowanymi na zawartość charakterystycznych dla nich substancji aktywnych.

Charakterystyka produktu:

Wykorzystana do produktu została ekologiczna mielona kawa Arabica, która pochodzi z peruwiańskich terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne.
 
Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g
 
Dodatkiem w produkcie jest ekologiczny ekstrakt z owocników Chaga (Inonotus obliquus), standaryzowany na:
 
Kawa Arabica mielona + Chaga BIO 252g
 

  • 100% składników pochodzenia ekologicznego
  • Brak dodatków technologicznych i smakowych
  • Nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dzięki czemu stanowi produkt odpowiedni dla wegan.
  • Opakowanie 252g = 24 porcji po 10,5g
  • Zamykanie torebki strunowe boczne, dzięki czemu opakowanie można wielokrotnie otwierać i szczelnie zamykać
  • Kawa w połączeniu z dodatkiem ekstraktu z grzybów, daje unikalny i ciekawy smak

 
Składniki:
ekologiczna kawa Arabica mielona (95%), ekologiczny ekstrakt z owocników błyskoporka podkorowego (Inonotus obliquus) (5%) – standaryzowany na 30% polisacharydów, 20% beta glukanów, 5% polifenoli, 2% triterpenów.

Wartość odżywcza W 100g
Wartość energetyczna 79 kJ / 19 kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 42g
w tym cukry 0g
Białko 15g
Sól 0g
 

Sposób przygotowania:
2,5 miarki (10,5g) zalać ok. 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (98°C) i odczekać 4-8 min.

Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.

 

Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.

Data minimalnej trwałości jest numerem partii. Widoczna na tylnej etykiecie.

Masa netto 252g

cena 59,90 zł

Zobacz w sklepie

 

Czym jest Chaga?

Chaga, czyli Błyskoporek podkorowy (Inonotus obliquus) to gatunek grzybów rosnących na pniach liściastych drzew, zbierany zazwyczaj z kory brzozowej. Pomimo, że jego naturalnym obszarem występowania jest duża część półkuli północnej, to w wielu miejscach gatunek uznawany jest za zagrożony, ze względu na kurczenie się naturalnych obszarów siedliskowych. Jednym z najlepiej zachowanych regionów występowania są dziewicze rejony Syberii we wschodniej Azji, gdzie od wielu lat grzyby Chaga, zgodnie z tradycyjnymi recepturami ludowej medycyny, wykorzystywane są przez miejscową ludność do przygotowywania zdrowotnych wywarów. Miejscowa ludność uznaje, że chaga jest najsilniejszym antyoksydantem wśród roślin. Cenione od dawna właściwości prozdrowotne Chaga wynikają z obecności wielu czynnych biologicznie składników, takich jak m.in.: polisacharydy, beta glukany, polifenole, triterpeny.