GREEN MIX Białek roślinnych BIO w proszku




GREEN MIX Białek roślinnych BIO w proszku 250g

BeOrganic mieszanki białkowe BIO to zbilansowane kompozycje białek roślinnych, pochodzących wyłącznie z ekologicznych źródeł. Produkt może być dobrym uzupełnieniem codziennej diety dla ludzi z nietolerancją glutenu oraz białka mleka krowiego. Doskonale wpisuje się w dietę wysokobiałkową, wegańską, wegetariańską. Po spożyciu pozostawia wrażenie sytości przez dłuższy czas.

BeOrganic GREEN MIX BIO to mieszanka ekologicznych białek z nasion dyni, brązowego ryżu oraz konopi. Taka kompozycja zapewnia pełne spektrum aminokwasów oraz wysoki współczynnik jakości białka (CS=163), zgodne ze standardami WHO1.

BeOrganic GREEN MIX BIO stanowi zatem bogate źródło pełnowartościowego białka roślinnego (64% protein), doskonale wpisując się w dietę wysokobiałkową, wegańską czy wegetariańską. Może być również dobrym uzupełnieniem codziennej diety dla osób z nietolerancją glutenu oraz białka mleka krowiego, jak również dla diabetyków – z uwagi na niską zawartość naturalnie występujących cukrów.

Produkt nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Zawiera jedynie naturalne i ekologiczne składniki, których starannie dobrana kompozycja nadaje unikalny smak i zapach.

 

 

Produkt polecany szczególnie osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu i sportowcom.

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Składniki: białko dyni BIO w proszku (50%), białko ryżu brązowego BIO w proszku (30%), białko konopne BIO w proszku (20%).

Sposób przygotowania: 5 łyżeczek (15g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu, napoju roślinnego lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów.

Szczególnie polecamy przygotowanie białek BeOrganic z napojami roślinnymi (np. owsianym czy migdałowym). Smakują wyśmienicie!

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 15-30g. 1 opakowanie = 83 łyżeczki (16 porcji).

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wartość odżywczaw 100gRWS*
Wartość energetyczna1711kJ/407kcal20%
Tłuszcz10,2g16%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,7g13%
Węglowodany3,7g1%
w tym cukry2,1g2%
Błonnik17g
Białko64g128%
Sól1,1g18%

*RWS – Dzienna referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.


Tabela z wykazem aminokwasów w 100 g produktu:

Aminokwasg/100g
L-alanina2,87
L-arginina6,30
Kwas L-asparaginowy5,70
L-cysteina0,72
Kwas L-glutaminowy11,26
L-glicyna3,17
L-histydyna1,67
L-izoleucyna*/**2,88
L-leucyna*/**5,32
L-lizyna*2,43
L-metionina*1,53
L-fenyloalanina*3,87
L-prolina1,89
L-seryna3,15
L-treonina*2,09
L-tryptofan*0,71
L-tyrozyna2,47
L-walina*/**3,30 

* Aminokwasy egzogenne (EAA – essential amino acids)
** Aminokwasy rozgałęzione (BCAA – branched chain amino acids)


Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.

1 Współczynnik chemiczny białka CS (ang. chemical score) obliczony został według metodologii ustalonej przez Światową Organizację Zdrowia (seria raportów technicznych WHO, nr 724). Wskaźnik CS rozumiany jest jako najniższy spośród stosunków ilości każdego aminokwasu niezbędnego w białku badanym (aminokwas limitujący) a ilością odpowiadającego mu aminokwasu w białku wzorcowym (białko jaja kurzego). Aby białko zostało uznane za pełnowartościowe, współczynnik CS nie może być niższy niż 100. W przypadku mieszaniny białek GREEN MIX aminokwasem limitującym jest L-histydyna a obliczony dla niej stosunek CS wynosi aż 163.

Masa netto 250g

cena 29,99 zł

Zobacz w sklepie