Białko dyni BIO

Białko dyni BIO w proszku 200g

BeOrganic białko dyni BIO (60%) pochodzi z ekologicznych, niemodyfikowanych genetycznie pestek dyni.
Produkt może być dobrym uzupełnieniem codziennej diety dla ludzi z nietolerancją glutenu oraz białka mleka krowiego. Doskonale wpisuje się w dietę wysokobiałkową, wegańską, wegetariańską. Po spożyciu pozostawia wrażenie sytości przez dłuższy czas.

BeOrganic białko dyni BIO (60%) jest również źródłem fosforu, magnezu, żelaza, manganu, cynku, błonnika pokarmowego.

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Magnez wspiera utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymanie prawidłowego stanu zębów i kości, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Mangan wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.

Cynk wspiera utrzymanie prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych, pomaga zachować zdrową skórę, włosy, paznokcie i kości. Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Składniki: Białko dyni BIO proszek (60%).

Sposób przygotowania: 5 łyżeczek (15g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów.

Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 15-30g. 1 opakowanie = 66 łyżeczek (13 porcji).

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Masa netto 200g

Kraj pochodzenia – Niemcy.

cena 21,99 zł

Zobacz w sklepie